B(u)y UAD

Tot in cadrul TIFF-ului, in paralel cu expozitia Doinei Levintza, showroom-ul studentilor de la UAD a incercat sa le ofere doritorilor  de moda si film o selectie din colectiile masteranzilor de la design vestimentar.

Situat intr-o zona centrala a Clujului si a TIFF-ului (Casa Matei,  langa Centrul de presa TIFF), showroom-ul B(u)y UAD s-a dovedit a fi un proiect fresh, o colaborare care ar putea foarte bine sa se transforme intr-o colaborare permanenta dintre Universitatea de Arta si Design si Festivalul de Film ce ne incanta cu prezenta lui in fiecare an. Cu o lansare destul de vizibila in presa festivalului si in cea locala, cu prezenta unor nume sonore precum Doina Levintza, Dan Coma, Tudor Giurgiu,Oana Giurgiu, Monica Barladeanu, presupun ca organizatorii showroom-ului si-au atins scopul mediatic si poate chiar si cel financiar. Felicitarile mele daca s-a reusit o miscare de forte in acest sens.

Ce m-a intristat putin pe mine a fost experienta mea in momentul in care, timida, mai din umbra, am incercat sa accesez acest showroom pentru a va putea impartasi putin mai multe informatii decat am gasit in presa obisnuita sa dea copy paste la comunicatele primite “de-a gata”.

Din cauza job-ului, nu mi-am permis sa ajung decat dupa ora 5 la portile showroom-ului, gasindu-le inchise, desi pe afis scria “deschis intre orele 10.00-18.00”. Ma gandesc ca poate e doar “bad timing” si incerc sa lamuresc dilema la Centrul de presa TIFF care, dupa cum am mentionat mai inainte, se afla chiar langa locatia showroom-ului, ca sa aflu, putin socata, ca nu se stie despre nici un showroom UAD, mai putin ca acesta ar avea vreo legatura cu evenimentul TIFF. Ma retrag putin stanjenita si cu un gust amar. Pacat…

Pozele pe care pot sa vi le ofer au fost facute printr-un intermediar, eu nemaireusind sa ajung, din pacate. Informatiile s-au pierdut astfel din cauza circumstantelor neprielnice.

Nu vreau sa arat cu degetul, sa dojenesc sau sa pun intr-o lumina proasta acest eveniment. Critica mea se vrea a fi una pozitiva pentru ca intentia mea este de a sustine manifestari asemanatoare si de a le ajuta sa devina cat se poate de vizibile unui public cat mai larg. Astfel, aceasta mica postare este in primul rand despre Showroom-ul B(u)y UAD, despre colaborarea UAD si a studentilor sai cu Festivalul International de Film Transilvania si despre micile neintelegeri inevitabile in orice inceput de drum.

 

Leave a comment