Dialoguri premeditate

In urma cu mai bine de 2 luni am patruns pentru prima data in mansarda fetelor care si-au unit fortele creative in proiectul M17 Designers. Placut impresionata de idea ce prindea contur cat si de produsele inventate cu iscusinta de cele 6 membre fondatoare, mi-am propus sa va dezvalui, cu permisiunea si ajutorul lor, talentul fiecareia in parte. Interviul ce urmeaza este primul raspuns la “provocarea” mea de a descifra universul creativ…de data aceasta al Sabrinei Rusu.

Cum te-ai defini ca designer?

Consider ca inca sunt la inceput de drum, abia am facut primii pasii usor timizi spre aceasta lume care m-a fascinat mereu. Mai am multe de invatat, multe de inteles, dar ce pot spune este ca intotdeauna am incercat sa devin mai buna ca si tanar designer, si sa fac lucruri care sa starneasca interesul oameniilor.

Care sunt influentele tale majore?

Intotdeauna am fost interesata de psihologia umana, de cum as putea intelege felul cum omul isi exprima si manifesta sentimentele. Probabil de aceea pentru lucrarea si colectia mea de diploma am avut ca si inspiratie ”the dark side of human nature”, dar si eleganta si glamour-ul aniilor 40.

Care este femeia care iti poarta creatiile?

Tipul femeii care mi-ar putea purta tinutele este aceea femeie care doreste sa iasa usor in evidenta, o femeie sofisticata, misterioasa, care vrajeste prin farmecul si carisma ei. Nu-mi place sa folosesc termenul de ”femeie emancipata”, prefer sa folosesc matura, atat prin gandire cat si prin comportament.

Cum vezi evolutia ta ca tanar designer in Romania?

Imi este greu sa ma pronunt, deoarece sunt multi absolventi care termina design-ul vestimentar si se opresc aici. In Romania sprijin nu prea exista, dar probabil prin multa munca  orice este posibil, iar eu sper sa am sansa sa lucrez toata viata in acest domeniu, si prefer sa reusesc aici in Romania decat in strainatate.

Ce oportunitati iti ofera Clujul pe plan profesional in comparatie cu Bucurestiul? Consideri Clujul un spatiu capabil sa sustina o platforma de promovare a tinerilor designeri?

Nu cred ca este diferenta mare intre cele doua orase. Ambele sunt centre importante, iar de aici depinde doar de noi cum vrem sa ne dezvoltam pe parcurs in calitate de tineri designeri. In ultimii ani in Cluj s-au produs multe schimbari bune in acest sens si din ce in ce mai multi absolventi devin cunoscuti si apreciati pentru talentul si munca care o depun.

Accesorii sau design vestimentar?

Design vestimentar. Desi ma intereseaza sa lucrez si pe partea de accesorii, designul vestimentar ramane pe primul loc.

Ce inseamna pentru tine M17 Designers?

Un prim pas, un inceput si mai ales o prietenie frumoasa alaturi de celelate colege.

De ce o colaborare si nu un proiect individual la inceput de drum ?

Este mult mai usor pentru cineva cu putina experienta si care abia incepe sa-si construiasca un drum. Iar prin acest proiect individual am ocazia sa invat din experienta celorlalte colege si sa impartasesc la randul meu.

Cu ce designer (de la noi sau de afara) ti-ar placea sa colaborezi, daca ai avea ocazia ?

Nu m-am gandit niciodata daca ar fi sa colaborez cu cineva pe cine as alege. Am designerii mei preferati, sau designeri a caror colectie imi place foarte mult intr-un anumit sezon.

Proiecte vechi, proiecte noi…

Printre proiectele vechi poate cel mai important este colectia mea de la licenta cu care am participat la cateva festivaluri : Romanian Fashion Week 2010 impreuna cu colegele mele, Festivalul de la Mamaia, Bonton Fashion Days, The Danube Strategy – BUCHAREST BUSINESS FORUM”, Universitaria,  Student Fashion Day 2010 la Iasi unde am obtinut locul al III-lea.

Anul acesta doresc sa lucrez la o noua colectie vestimentara si de accesorii.

pozele apartin designerului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s