Carmen Secareanu – primavara-vara 2012

Colectia lui Carmen Secareanu, prezentata in cadrul celei de-a noua editii  a Galei Avanpremiere imi pare a fi o reconfigurare a unui spatiu supraincarcat de semnificatii, simboluri, traditii. Intr-o societate sufocata de resemantizari fara fond, piesele sale sunt “dezbracate” de orice ornament inutil. Linistea coloristica este taiata de drapaje, pliseuri, margini nefinisate ce ne duc cu gandul la o estetica asiatica in care dozajul perfect al sunetelor si al lipsei acestora permite misterului sa existe. Materialele folosite (matasea, organza de bumbac, batist de bumbac) lasa corpul sa comunice armonios cu exteriorul. Jocul suprapunerilor si al transparentelor este un joc al seductiei lipsite de vulgaritate, o joaca cerebrala, plina de senzualitate.

Stylingul colectie ne aduce intr-o zona mai familiara. Bijuteriile Monei Velciov, castigatoarea din vara a concursului Pasarela, reinterpreteaza artefacte din cultura taraneasca mioritica, completand armonios tinutele contemporane ale designerului Carmen Secareanu.

O punte de legatura intre doua culturi, intre culoare si non-culoare, intre sunet si tacere, intre suflet si intelect, colectia designerului Carmen Secareanu reuseste sa ne vorbeasca dincolo de materiale, dintr-un spatiu in care doar adevaratii creatori convietuiesc.

Fotograf: Ioana Enescu

Advertisements

One thought on “Carmen Secareanu – primavara-vara 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s