Mistere de Aitch si de pretutindeni

Aitch este artist si ilustrator, creatoare de lumi imposibile, inventator al unor noi rase fantastice…o visatoare. Aitch (Heliana Rotariu) este absolventa a Universitatii de Arta si Design din Timisoara, membra a grupului creativ Vatra Collective, designer hand made pe breslo.ro, artist international cu expozitii in galerii din Viena, Amsterdam, Hamburg, Berlin, California.

Pe langa statutul sau artistic, ce m-a atras la creatiile sale a fost capacitatea acesteia de a suprapune ca intr-un colaj temporal inocenta copilariei cu erotismul adolescentei, nostalgia tineretii cu fascinatia pentru lugubru.

De ce am ales sa vorbesc despre lucrarile lui Aitch pe un blog de moda? Pentru ca pe langa abilitatile sale de ilustrator, estetica vestimentara a personajelor create de aceasta ma duce cu gandul la nebunia combinatiilor folosite de designerii britanici Edward Meadham si Benjamin Kirchhoff si la misterul creatiilor surorilor Mulleavy de la Rodarte la care se adauga o nota de etnicitate aparte, profund estica. As fi mai mult decat incantata daca ideile sale ar fi transpuse in materiale si intr-o colectie de sine statatoare care sa celebreze frumusetea ascunsa in dulapul bunicii si amintirile scrise pe foile parfumate ale misteriosului oracol.

sursa poze:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s