M12: Tendinte androgine

Pastrand o viziune proprie asupra vestimentatie, construita in jurul unei estetici androgine, brand-ul M12 exploreaza in colectia pentru primavara-vara versatilitatea unor piese de capatai atat ale garderobei feminine cat si ale garderobei masculine: camasa, tricoul si jeansii. Acestea sunt deconstruite pentru a ne oferi un discurs diferit despre un amestec al caracteristicilor ce definesc cele doua identitati ale aceluiasi individ. Versatilitatea dobandita in urma regandirii pieselor clasice  ofera purtatorului posibilitatea de a se reinventa mereu cu ajutorul garderobei sale.

Deconstructia pieselor ne permite sa le descoperim o functie interactiva. Dialogul permanent dintre corp si haina permite un joc al descoperirii orchestrat de insusi purtatorul. Cu ajutorul unor dispozitive de inchidere, camasa dobandeste o versatilitate surprinzatoare. Modalitatea de constructie a acesteia imi aminteste de constructia cubului rubic, doar ca in acest caz solutia finala nu consta in elucidarea “misterului” asezarii pieselor ci in sporirea acestuia.

Experimentele M12 asupra celor trei piese vestimentare au rezultat in dislocari la nivelul constructiei dar si in jocuri ale suprafetelor. Tricourile nu trebuie neaparat sa fie tricouri,  camasile nu trebuie neaparat sa cenzureze iar jeansii nu trebuie neaparat sa fie din denim. Totul pare putin “zguduit din temelii”. Si cu siguranta avem nevoie din cand in cand de o astfel de zguduitura care nu isi propune sa darame constructele trecutului ci sa le regandeasca, sa le reconstruiasca.

sursa poze:

Advertisements

2 thoughts on “M12: Tendinte androgine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s