And the winners are….

Inainte sa continuam prezentarea colectiilor la nivel de licenta a sectiei de Moda si Design Vestimentar din cadrul  UAD, am dori sa vorbim putin despre cele doua castigatoare ale premiului Perwoll pentru Tineri Designeri. Daca la nivel de masterat, diafana colectie a Alexandrei Ivascu ne-a cucerit imaginatia, la nivel de licenta, colectia Irinei Silistraru exploreaza o cu totul alta zona creativa. Lucrarea de diploma, denumita”Aparente” exploreaza caracterul relativ al primei impresii. Rigiditatea si austeritatea exteriorului ascunde in sertare, strategic amplasate pe suprafata pieselor vestimentare, noi fatete ale constructiei vesmintelor. Colectia a fost realizata din materiale tip costum carora le-a conferit un alt grad de rigidizare prin diferite procese tehnologice. Culorile, pe de alta parte, au fost alese astfel incat sa contureze un spatiu al tacerilor surprinzatoare.

Ce mi se pare insa interesant este faptul ca, privite in ansamblu, cele doua colectii par sa se completeze reciproc la un nivel conceptual. Daca Irina Silistraru se ocupa cu proiectarea exteriorului, explorandu-i posibilitatile de a genera spatii imaginare, surprinzatoare prin aparitia lor spontana, Alexandra Ivascu se strecoara cu delicatete printre “fisurile” aplicate realitatii de catre Irina, si interpreteaza in viziune proprie, efectul pe care arta il are asupra celor patru momente ale iubirii. Materialele folosite în colecţie sunt ţesături naturale care combină mătasea, voalul de mătase şi stofa de lână, şi sunt imprimate cu ajutorul sitei şi a vopselelor textile.

Foto: Daniel Robu

Cele două câştigătoare vor beneficia, alături de sprijinul financiar, de promovare din partea Henkel România şi Perwoll, atât în cadrul evenimentelor dedicate fenomenului modei, cât şi pe www.atelierperwoll.ro

Noi le felicitam inca o data si le dorim succes pe viitor si multa ambitie sustinuta de creativitate si coerenta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s