Irina Schrotter by Lucian Broscatean: Shapes of Light

Locatia:Berlin

Anul: 2012

Evenimentul: Mercedes Benz Fashion Week

Sezonul:  primavara-vara 2013

Designer: Lucian Broscatean

Brand: Irina Schrotter

Colectia: Shapes of Light

O colaborare, indiferent de natura ei, de domeniul in care aceasta se concretizeaza, presupune o intalnire a doua identitati in care acceptarea alteritatii este necesara pentru ca deznodamantul acelei intalniri sa potenteze ambele identitati. Colaborarea dintre Irina Schrotter al carei brand este martor al traseului modei autohtone de mai bine de 20 de ani si viziunea inovatoare a designerului Lucian Broscatean a demonstrat ca riscurile pe care o astfel de interactiune le implica pot genera un discurs creativ coerent in care potentialul creativ a lui Lucian Broscatean reuseste sa scoata eleganta dintr-o zona de confort.

Parametrii occidentali in interiorul carora brand-ul Irina Schrotter opera sunt reinterpretati, fiind infuzati de elemente ale universului asiatic. Calatoria in cautarea unor noi forme atat la nivel conceptual cat si la nivelul executiei tiparelor exploreaza profunzimea suprafetelor, o profunzime cerebrala si poetica in acelasi timp. Personajul invesmantat in materiale fluide emana eleganta unei femei pentru care hainele pe care le poarta nu sunt doar o necesitate sociala ci o modalitate de a-si explora propria identitate.

Nuantele discrete de alb, bej, roz pudra, accentele puternice de oranj, fac trecerea de la o tinuta de zi la una de seara iar diferitele piese ce constituie ansamblurile vestimentare nu elimina posibilitatea experimentarii unor noi combinatii.  Versatilitatea este cu siguranta o trasatura caracteristica acestei colectii. Accesorizata impecabil de pantofii semnati Mihaela Glavan, genti semnate Otilia Flonta si bijuterii semnate Carla Szabo, colectia conceputa de Lucian Broscatean pentru brand-ul Irina Schrotter ne prezinta un nou mod de percepere a feminitatii si a elegantei. Situata la intersectia a doua universuri creative, colectia Shapes of Light traseaza peste umbra indoielii noi forme ale viitorului.

sursa poze:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s