Image making – noi modalitati de abordare a fotografiei

Perspective unica pe care Nick Knight o are asupra fotografiei i-a oferit, fara orice urma de indoiala, titulatura de vizionar. Modul sau de a se raporta la procesul de generare a imaginilor artistice sfideaza conventionalismul si  stabileste coordonatele dupa care se vor ghida generatiile viitoare de artisti vizuali. Intr-un interviu oferit revistei britanice Dazed and Confused, el atrage atentia asupra unui aspect al fotografiei contemporane ce scoate la iveala propriul sau crez artistic: “I think we have to forget and put aside the term photography. It no longer applies to the image we see and consume. We need a new term and I consider myself an image maker.

Cel mai nou proiect al sau , accesibil prin intermediul platformei sale online Showstudio, ne permite sa intelegem mai bine la ce se refera acesta cand declara ca trebuie sa ne raportam diferit la modul de realizare a fotografiei si a intregii arii pe care acest termen o cuprinde. Avand-o ca protagonista si muza pe Karlie Kloss, Knight realizeaza un pictorial pentru revista W intitulat poetic “Haute Death” in care se foloseste de tinute apartinand unor nume cu rezonanta precum Dior, Valentino, Versace, Jean Paul Gaultier, Armani, Chanel, Givenchy, Iris van Herpen, Ellie Saab pentru a ne spune o poveste in imagini.

 

Imbinand ilustratia cu fotografia si basmul cu tinute haute couture, pictorialul surprinde la nivel vizual. Doar ca el este insotit si de o inregistrare a intregului proces de realizare, surprinzand, in timp real, toti pasii urmati de echipa responsabila pentru produsul final.

Zona cu adevarat experimentala a proiectului orchestrat de Nick Knight este constituita din seria de fragmente video, purtand denumirea de “death apps”. Knight experimenteaza la nivel de editare si ne propune o abordare jucausa a fotografiei si a modei. “Haute Death”, dincolo de a fi un pictorial de fashion si un experiment vizual, este modul personal a lui Knight de a  declara decesul unor forme invechite.

sursa poze:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s