MOJA by LANA – CIMITIRUL VESEL

1

Colectia capsula, realizata de Lana pentru magazinul online MOJA, exploreaza prin intermediul imprimeurilor digitale imagistica celui mai neconventional lacas de veci: Cimitirul Vesel de la Sapanta.

Povestile ce merita spuse isi gasesc mereu o forma sau un canal prin care sa ajunga la urechile celor dispusi sa asculte. Povestile prin forma pe care o iau  si prin mesajul pe care il transmit pot genera empatie, iar Lana intelege aceasta abilitate a lor. Tocmai de aceea, transpunerea imaginilor tanatice pe tesaturi nu le deterioreaza vizual. Lana se foloseste de acestea, plasandu-le intr-un alt mediu, pentru a le permite sa isi cuvanteze povestea unui nou public. Biografiile ilustrate ale unor oameni neinsufletiti se transforma astfel in podoabe vestimentare, utilitare, capabile de a intersecta cu purtatorii lor si cu povestile acestora, generand unele noi.

2

In realizarea colectiei capsula pentru MOJA, designerul pastreaza o linie simpla a hainelor, pentru a permite o transpunere clara a mesajului, fiind atent la detalii in procesul creativ. Croielile amintesc usor de linia portului traditional oferind in acelasi timp libertate de miscare. Piesele imprimate digital pot fi cu usurinta combinate intre ele sau purtate separat, functionand astfel ca piese statement ce scot din anonimat orice tinuta.

Este oare moda frivola pentru ca recurge la manipularea unor imagini tanatice sau este colectia Lanei un reminder al faptului ca moda, ca si viata nu trebuie luata niciodata prea in serios?

3456

sursa poze:

2 thoughts on “MOJA by LANA – CIMITIRUL VESEL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s