Another kind of Visual Kontakt

Experimentele, indiferent de natura lor, au capacitatea de a genera noi modalitati de percepere a realitatii. In mediul artistic, curajul celor care se incumeta sa experimenteze necesita implicit o asumare a unui posibil esec si, in acelasi timp, curajul de a infrunta impedimentele pentru a putea transforma experimentele in ceva concret.

Asociatia Visual Kontakt este o organizatie non-profit cu sediul in Oradea care isi propune sa sustina artisti, indiferent de domeniul in care acestia activeaza, dandu-le ocazia sa isi manifeste creativitatea intr-un spatiu in care nu sunt restransi financiar. Samizdat, extensia in format de revista a experimentului curatorial Visual Kontakt, este o publicatie  in tiraj de 1000 de exemplare, distribuita gratuit in orasele Oradea, Cluj-Napoca si Debrecen. Revista lunara de arta contemporana reuneste reflectiile unor participanti la fenomenul artistic asupra evenimentelor culturale si artistice, asupra schimbarilor ce au loc in perceptia asupra artei, revista devenind astfel un soi de “galerie scrisa”, un laborator in care experimentele vizuale intra in contact cu pagina.

In ultimul numar al publicatiei, un shooting realizat intr-o locatie neconventionala mi-a atras atentia si m-a determinat sa va dezvalui in cateva randuri ceea ce consider a fi un proiect care indrazneste sa abordeze creativitatea cu sinceritate si indrazneala.

1 (1) 2 3 4 5 6

Designeri: Astrid Tirlea, Diana Flore, Teodora Visinescu

Fotograf: Emil Costrut

Model: Silvana Radu

Locatia: Biserica greco-catolica “Buna Vestire”, Vadul Crisului

Pentru mai multe poze si informatii in legatura cu proiectele Visual Kontakt, accesati , … 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s