Downtown Bucharest

Cand te gandesti la Paris iti vin in minte Champs Elysees si ale sale magazine, Montmartre si cafenelele sale boeme. Cand te gandesti la Londra, Camden Town, Notting Hill, Oxford Street sunt unele dintre zonele pe care ai vrea sa le strabati la nesfarsit, Roma cu Piazza del Popolo si bulevardele inguste ce pornesc din acest punct, Barcelona si a sa Rambla. Fiecare capitala culturala a Europei detine astfel de spatii urbane ce atrag anual zeci de mii de turisti care, strabatandu-le ajung sa descopere farmecul aparte al fiecarui oras. Cand te gandesti insa la Bucuresti (din perspectiva unui turist) realizezi ca sunt putine zonele prin care poti descoperi o identitate a orasului. Cel mai probabil o sa iti vina in minte Centrul Vechi cu pleiada teraselor si cateva obiective turistice dispersate.

Insa, via Internet descopar din ce in ce mai multe locuri si spatii alternative care ma invita sa ofer Bucurestiului o a doua sansa, o vizita prelungita, o privire mai atenta. Unul dintre motivele pentru care o calatorie de aprox. 10 ore  s-ar putea transforma intr-o experienta placuta ar fi o vizita in zona delimitate de Piata Romana si Piata Universitatii, un spatiu urban care din 15 mai va fi cunoscut sub numele de Downtown Bucharest.

Traseul de vitrine, gradini si strazi cu stil din Centrul Capitalei aka Downtown Bucharest este un proiect urban initiat de DC Communication (una dintre primele companii de comunicare strategica si relatii publice din Romania) si Molecule F (prima platforma de promovare si vanzare dedicata in exclusivitate designerilor romani de top) care urmareste sa revalorizeze zona centrala a Bucurestiului.

In viziunea noastra, Downtown Bucharest este un proiect de zonificare si un motor de dezvoltare economica si sociala a partii centrale delimitata de cele doua mari piete, Romana si Universitate, si de cele mai stilate gradini din centrul capitalei, Gradina Icoanei si Cismigiu. Downtown poate deveni un brand al orasului, un spatiu reper pentru locuitori si, totodata, un traseu care sa-i indrume pe turisti sa descopere oferta de shopping, cultura, arta, servicii de calitate din aceasta parte din centrul Bucurestiului” , – Teodor Frolu, Managing Partner, DC Communication.

Downtown Bucharest reprezinta compozitia perfect echilibrata a caracteristicilor care formeaza centrul unei Capitale cu care sa ne mandrim. Prin Downtown Bucharest aducem in atentia societatii civile si a tuturor entitatilor implicate in aceasta zona, importanta unei experiente urbane din care, cu siguranta, nu lipseste stilul”, –  Mirela Bucovicean, Fondator Molecule F.

Ce se doreste de fapt prin intermediul acestui proiect ? O revitalizare a unei zone care in trecut a constituit unul dintre motivele pentru care Bucurestiul era supranumit  ”Micul Paris”, cat si o platforma de colaborare intre diferite parti interesate de dezvoltarea zonei : operatori culturali, economici, societatea civila, reprezentantii Primariei Capitalei si a Primariilor de sector.

Untitled

Primul pas in revitalizarea acestei zone si in promovarea Downtown Bucharest a constat in redeschiderea vechiului  magazin Eva. Acesta este si primul partener al campaniei de marketing activ a brandului si va reprezenta pentru doua luni (mai si iunie) punctul de informare despre proiect. Tot in aceasta perioada, mai exact intre 15 mai – 15 iulie, magazinul va deveni Magazinul Eva – Design Romanesc si va functiona ca pop-up store si va gazdui creatiile unora dintre cei mai relevanti designeri vestimentari ai Romaniei care se alatura astfel campaniei de promovare a proiectului Downtown Bucharest. De luni pana sambata, spatiul este deschis cumparatorilor care vor gasi aici cele mai recente creatii ale designerilor: 109, Adelina Ivan, Carla Szabo, Carmen Secareanu, Ciprian Vrabie, Irina Schrotter, Kristina Dragomir, Lady Magpie, Murmur, Patzaikin, Venera Arapu. Re-branduirea Magazinului Eva care speram sa continuie cu alte proiecte interesante, precum acesta, consta si in amenajarea vitrinelor de catre fiecare dintre designerii participanti la proiect. Astfel, nu doar cei care vor intra in magazin vor avea parte de o experienta inedita ci si trecatorii….asa cum se intampla in marile Capitale ale Europei.

Vitrina-1091

9827_658388814176705_564452311_n Vitrina-Adelina-Ivan Vitrina-Carmen-Secareanu Vitrina-Ciprian-Vrabie- Vitrina-Irina-Schrotter- Vitrina-Kristina-Dragomir

Detaliu-stand-Kristina-Dragomir Vitrina-Lady-Magpie-si-Carla-Szabo Vitrina-Murmur

971464_583748504979076_714930344_n RTEmagicC_Detaliu_stand_Murmur_01.JPG Vitrina-Patzaikin Vitrina-Venera-Arapu

sursa poze: , , 

sursa informatii:

2 thoughts on “Downtown Bucharest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s