Tratamentul “Luca Mainini”

Luca Mainini ne propune o altfel de incursiune in taramul modei, un taram fragmentar, haotic, un taram locuit de hibrizi nascuti din parinti consumeristi. Luca Mainini reconfigureaza imaginile care ne stabilesc de la sezon la sezon dorintele, aspiratiile, ne alimenteaza dezamagirile. Colajele sale sectioneaza imaginile glossy ale modei si ale frumusetii contemporane, atat de stilizate si perfecte incat par sterile, si incearca sa le readuca la “viata”. Rezultatul insa ne duce cu gandul la experimentul doctorului Frankenstein, doar ca experimentul lui Mainini este unul ludic, critica sa este filtrata prin simtul umorului, iar subiectele sunt tratate cu o oarecare detasare. Luca Mainini este, asa cum si lui ii place sa isi spuna – un “pop voyeur” intr-o continua cautare de fantezii consumeriste.

tumblr_n44tzsfbKV1qarveuo1_400tumblr_n5k36q9WQp1qarveuo1_r1_1280tumblr_n1cgcwMqPa1qarveuo1_500tumblr_n44tyw7o5g1qarveuo1_400 tumblr_n44txo5OyO1qarveuo1_400tumblr_n1saf1ZKTa1qarveuo1_500

Seria aceasta de colaje a fost facuta pentru cel de-al 6-lea numar al revistei Style.com si transformate ulterior in gif-uri. Pentru mai multe colaje create de Luca Mainini, vizitati pagina sa de tumblr:

http://lucamaininipsychodiva.tumblr.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s