Gala UAD 2014 @ Expo Transilvania

Pregatirile pentru Gala UAD Fashion Design de azi implica neaparat si o vizita la Expo Transilvania unde am avut ocazia sa vad o parte din colectiile absolventilor sectiei Moda si Design Vestimentar, cat si lucrari de diploma ale studentilor celorlalte sectii din cadrul UAD. Expozitia va fi deschisa publicului pana in data de 5 iulie, asa ca daca nu ati ajuns aseara la vernisaj, mai aveti ocazia sa vedeti lucrarile absolventilor UAD de anul acesta.

Dintre colectiile absolventilor sectiei de Moda si design vestimentar, cateva mi-au atras atentia. Wild Ballerina, colectia lui Szados Apolka, Doodle, colectia Florentinei Chirita, Hunting Spot, colectia Adrianei Chiluti, si Mr. Green, colectia Oanei Juganaru.

Szados Apolka – Wild Ballerina a fost inspirata de un personaj feminin cu alura sportiva. Proiectul urmareste cultura corpului in societatea contemporana, de la dans la body-building, un amestec de putere si fragilitate.

gala UAD 2014gala UAD 2014gala UAD 2014Chirita Florentina – Doodle, pentru ca doodle reprezinta un tip de desen nefocalizat sau inconstient, si este considerat de obicei o activitate superficiala. Colectia Doodle preia aceasta modalitate de exprimare adaptand-o pentru vestimentatia streetwear. O parte din materialele folosite sunt realizate manual, printr-o tehnica de impaslire.

gala UAD 2014gala UAD 2014Adriana Chiluti – Hunting Spot. Punctul de pornire al colectiei a fost costumul masculin de vanatoare din anii 30-40. Elemente precum gravurile armelor de vanatoare, sau simboluri ale naturii se regasesc transpuse in colectie cu ajutorul imprimeurilor digitale si broderiilor.

gala UAD 2014gala UAD 2014Oana Juganaru- Mr. Green. Personajul ilustrat in aceasta colectie readuce in actualitate notiunea de gentleman, conectand-o la noua orientare ecologista. Interventiile la nivelul materialitatilor amintesc de forme si structuri ale elementelor din natura.

IMG_0278IMG_0292

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s